Get your mind right

Get your mind right

Trainen is een ding….

Trainen is een ding, dieet een tweede en herstel een derde, maar het allerbelangrijkste bij het behalen van een sterk gezond en mooi lijf is het opvoeren en behouden van motivatie.

Informatie over trainen, diëten en herstel is er in overvloed te vinden maar de allerbelangrijkste factor is je mindset en motivatie. Je moet ergens de motivatie vandaan halen om je lijf een bepaalde richting in te pushen. Ik denk dat het grootste probleem bij het niet behalen van je doelstellingen is dat je mindset in de weg zit. Wanneer je technisch niet correct traint maar wel intens genoeg, gebeurt er toch van alles. Wanneer je slecht, maar toch onder je caloriebehoefte eet, val je toch af. Maar om dit te doen heb je een flinke dosis motivatie nodig.

Ik ben me er heel erg bewust van dat de resultaten die ik boek te danken zijn aan een bepaalde mindset. Net als spieren is het de nodig om je mindset te trainen en deze sterker te maken zodat je gemotiveerd blijft om beter te worden.

Wanneer je dit niet lukt heb ik wellicht een “easy fix” voor je. Er zijn namelijk 2 dingetjes die je kunt doen om er zeker van te zijn dat je een flinke dosis motivatie krijgt.

Deadline
De aller belangrijkste is een deadline. Je moet een deadline hebben!
Dit maakt je resultaat meetbaar en dit zorgt ervoor dat het motortje extra gaat branden. Dit kan een fotoshoot zijn, een wedstrijd of een date in het zwembad met je nieuwe crush. Het maakt niet uit, zolang de deadline je maar een tinteling in je buik geeft.

Een deadline maakt het ook mogelijk om een plan te maken. Zonder deadline ben je vaak ongestructureerd bezig en heb je niet die stok achter de deur. Door een deadline te hebben kun je je training, dieet en alles eromheen plannen en uitwerken.

Wanneer ik weet dat ik in een klein onderbroekje op het bodybuilding podium moet klimmen gaat de rest bijna vanzelf.

Vertel het door
Dit werkt denk ik het beste voor mij. Wanneer je een deadline hebt gesteld vertel deze dan aan iedereen die het wilt horen…. Nu kun je niet meer terug! Je familie, vrienden, collega’s, buurvrouw zullen je continue vragen hoe het ermee staat en je daarmee verantwoordelijk houden voor de resultaten. Wanneer ik me daarnaast inbeeld tijdens mijn training hoeveel mensen komen kijken naar mijn aankomende wedstrijd, gaat het gewicht vanzelf omhoog omdat ik ze niet wil teleurstellen. Ik bedoel je wilt natuurlijk dat je vriendin met de kampioen naar huis gaat.


Schadevrij cheaten
Schadevrij cheaten
10 Droogtrain tips
10 Droogtrain tips
Get your mind right
Get your mind right