10 Droogtrain tips

10 Droogtrain tips

Ik snap dat niet iedereen het hele jaar door zijn asperges wil afwegen en iedere rijstkorrel wilt tellen.

Dit is ook helemaal niet nodig als je geen wedstrijd aspiraties hebt, maar wel graag een afgetraind en gezond lijf wilt hebben. 

Hier mijn 10 tips waarmee je het gehele jaar “strak in het pak” kunt blijven. 

1) “Legs for days” 
2x per week leg day is een must. Je beenspieren kun je zien als een motor. Hoe groter en sterker die motor is, hoe meer je verbrandt. 

2) Vet of carbs
Dit is vooral belangrijk op een dag dat je een “cheatmeal” gaat eten. Ga vet en koolhydraten niet combineren. Kies of een vette hap of een maaltijd rijk aan koolhydraten. Wanneer je ze mengt in grote hoeveelheden is de kans klein dat je ooit een “ab” gaat ontdekken. Inderdaad: pizza needs to go #sorrynotsorry

3) Alcohol 
Een paar wijntjes of biertjes hier en daar is niet het einde van de wereld. Maar eten gecombineerd met alcohol is niet zo slim. Dus wijn tijdens je favoriete pasta of die shoarmarol na het stappen kunnen samen met de pizza de prullenbak in.

4) Je grote maaltijd na een training
Plan altijd je grote maaltijd of “cheatmeal” direct na een training. Wanneer je structureel niet genoeg eet na een training vertraagt dit je metabolisme aanzienlijk. 

5) Push yourself 
Wanneer je stopt met selfies maken gedurende je training en jezelf meer uitdaagt, worden je post workout selfies vanzelf beter. Free weights, compound oefeningen en heuvel sprints is what you need.  

6) Train nuchter
Wanneer je helemaal gezond bent, ga dan één keer per week flink tekeer in de gym met alleen een kopje koffie een paar glazen water en wat bcaa in je maag. Ideaal wanneer je de dag ervoor een “cheatmeal” hebt gehad. 

7) Keep it spicy
Pittig eten heeft veel voordelen. Cayennepeper bijvoorbeeld helpt je met: toename metabolisme, Verzadigd gevoel en je “cravings” te verminderen naar vet en zoet eten. 

8) Water
Genoeg water drinken zorgt er niet alleen voor dat je je fitter voelt, dat je lijf sneller herstelt, je huid beter wordt, je immuunsysteem versterkt en je gifstoffen afvoert. Het zorgt er ook nog eens voor dat je meer calorieën verbrand. #Waterislife

9) Laat je metabolisme niet vastlopen 
Niemand heeft ooit een fantastische ‘shape’ behaald door zich uit te hongeren. Stem je calorieën voor die dag af op basis van wat je gaat doen. Als je de gehele dag op kantoor zit heb je niet veel nodig. Maar ga je werken, sporten en de tuin schoffelen zorg er dan voor dat je wat meer eet. Dit hoeven geen 3 borden pasta meer of minder te zijn. Maar kleine verschuivingen will do the trick. 

10) Be nice to yourself! 
Wellicht de belangrijkste tip. Wanneer je niet genoeg slaapt of teveel strest gaat dit direct ten koste van je vetverbranding.  Hiermee heb ik persoonlijk veel progressie mee behaald. #goodvibesonly


Schadevrij cheaten
Schadevrij cheaten
10 Droogtrain tips
10 Droogtrain tips
Get your mind right
Get your mind right